Monday, November 21, 2011

Презентація проекту "Стоп-булінг"

Сучасні учні потребують  сучасного підходу до навчання.  У Гадяцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №4 до вивчення іноземної  мови підходять по-сучасному.  Вчитель англійської мови Руслана Миколаївна Шаманська намагається постійно  використовувати новітні технології  на своїх уроках. Використання комп’ютера та Інтернету стало вже звичкою для неї та її учнів, новітні також і теми, які вивчаються на уроках, теми , що стосуються безпосередньо підлітків.
У рамках вивчення теми «Життя молоді» учні 11-их класів на уроках англійської мови працювали над  проектом  по попередженню булінга, тобто насилля у суспільстві.
 «булінг» - це  українське слово, психологічний термін.  У перекладі з англійської мови воно означає «цькування, знущання, гноблення, залякування». Протягом трьох тижнів одинадцятикласники     говорили, що таке булінг, де він зустрічається,  які види булінга відомі у психологічній науці,  які його прояви у суспільстві.  Як виявилося,- булінг – це не лише європейська та американська , але й наша – українська – проблема.
Учні розповідали про випадки насилля , які траплялися з ними на вулиці, у школі, у  середовищі друзів,  і навіть, вдома. Старшокласники обговорювали дану проблему у групах, робили презентації, самі створювали відео про булінг та виготовляли буклети про безпеку в Інтернеті. Адже в сучасному суспільстві кібер-булінг, тобто  знущання за допомогою технологій найбільш популярні.
І от перед початком всеукраїнської акції «16 днів проти насилля»  та у переддень Дня Подяки в США старшокласники та Руслана Миколаївна  провели презентацію свого проекту для учнів 8-их класів своєї школи. Вони розповідали, про все, що дізналися протягом роботи над проектом, демонстрували свої власні комп’ютерні презентації та відео-фільми.  Наостанок всі присутні домовилися спробувати не ображати своїх ближніх  та виголосили клятву Анти-булінга.  


No comments:

Post a Comment